Drie redenen om een huis in de stille verkoop te kopen

Als je op zoek bent naar een woning, dan heb je vast al menig avond lopen scrollen door het woningaanbod van Funda. Helaas zorgt de krapte op de woningmarkt ervoor dat beschikbare woningen op Funda en andere huizenwebsites razendsnel weer zijn verdwenen. In sommige gevallen staat een huis slechts enkele uren op de website, voordat hij wordt verkocht. Wil jij een leuk huis bemachtigen? Dan zul je dus heel snel moeten reageren, of een huis kunnen kopen voordat hij überhaupt op Funda terechtkomt. Deze huizen staan zogezegd in de stille verkoop. Ben jij benieuwd naar de voordelen van zo'n stille verkoop? In dit artikel lees je drie redenen waarom steeds meer mensen op zoek gaan naar huizen die binnenkort te koop zullen worden aangeboden, in plaats van huizen die al reeds te koop staan.

Het realiseren van een goede prijs

Staat het huis op Funda? Dan zullen hoogstwaarschijnlijk meerdere mensen het huis willen bezichtigen, en in sommige gevallen zullen zelfs meerdere mensen een bod doen op dezelfde woning. Dit betekent dat je zult moeten overbieden: wat een behoorlijke inbreuk op je budget kan zijn. Staat het huis niet op Funda? Dan zal niet iedere woningzoekende op de hoogte zijn van de verkoop. Dit betekent in de meeste gevallen dat je niet alleen de tijd hebt om het huis rustig te bezichtigen, maar ook dat je een goede prijs kunt realiseren met de verkoper.

Geen stress over de koop

Het kopen van een woning is een stressvolle gebeurtenis, en de krappe woningmarkt maakt het niet bepaald gemakkelijker. Er zijn veel mensen die dagelijks uren doorbrengen op woningwebsites om een huis te vinden, en toch iedere keer opnieuw met lege handen achterblijven. En als je dan eindelijk een huis mag bezichtigen, moet je vaak binnen enkele dagen (soms zelfs uren) beslissen of je een bod gaat uitbrengen. Dit kan een heleboel stress opleveren. Door op zoek te gaan naar woningen in de stille verkoop kun je deze drukte vermijden.

Je kunt de huizen online bekijken

Veel mensen zullen nu denken: maar hoe vind ik die huizen in de stille verkoop dan? Wanneer je niet over de juiste kennis beschikt, lijkt het moeilijk om deze woningen te vinden. Gelukkig zijn er online websites die je kunnen helpen. Deze woningwebsites werken op precies dezelfde manier als Funda, maar dan met woningen die nog niet officieel te koop worden aangeboden. Op deze websites kun je ongehinderd scrollen en reageren op woningen die je interessant lijken. Het is dus helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.