Richt je huis liefdevol in

Tegenwoordig moet je heel lang wachten op een huis. Je hoeft het nieuws maar aan te zetten en er is wel weer een bericht over het grote te kort aan woningen. Een eigen woning is een luxe en het is geen wonder dat veel mensen hun thuis koesteren. Een eigen huis hebben geeft je rust en veiligheid en vooral biedt het comfort en een gevoel van thuis komen en heerlijk thuis zijn. Geen wonder dat veel mensen veel tijd en geld besteden aan de inrichting van hun eigen paleisje. Woonwinkels doen goede zaken, iedereen is opzoek naar zijn eigen stijl, naar de spullen waar hij zich prettig bij voelt. Het inrichten van het huis begint natuurlijk met de vloer. Dat is een flinke kostenpost dus die vloer moet mooi en duurzaam zijn. Het kiezen van de vloer is al meteen niet makkelijk want je hebt heel veel keuze. Een van die keuzes is of je gaat voor laminaat of voor pvc vloeren.

Laminaat: veel gebruikt

De meeste mensen kennen laminaat wel. Laminaat wordt veel gekozen omdat het makkelijk in het onderhoud is. Ideaal voor in huis, zeker als je kleine kinderen hebt. Maar wat is laminaat nu precies? Laminaat bestaat uit verschillende materialen. Dat heet composiet materiaal. Al deze materialen voren de kenmerkende laagjes van een laminaat plank. Laminaat heeft in de loop der jaren een hele ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger zag je echt wel dat iemand laminaat in huis had. Nu is laminaat niet meer te onderscheiden van de veel duurdere houten vloer. Ook laminaat geeft je huis nu een warme, luxe uitstraling en dat tegen een fijne, schappelijke prijs. Bovendien is laminaat over het algemeen goed zelf te leggen en dat scheelt ook weer.

Of toch een PVC vloer?

Veel mensen kiezen tegenwoordig ook voor PVC vloeren. PVC staat voor Polyvinylchloride. PVC is een goedkoop en eenvoudig te bewerken materiaal dat prima kan dienen als vervanger van hout en beton. PVC klinkt heel nieuw maar is bij toeval al in 1838 ontdekt door Henri Victor Regnault. Inmiddels is het een veel gepaste toepassing en het wordt dus ook veelvuldig gebruikt voor vloeren. Je kunt het allerlei kleuren geven dus de vloeren zijn smaakvol en passend bij elk interieur. Het gaat bovendien erg lang mee dus dat draagt bij aan duurzaamheid. Dus zowel laminaat als PVC vloeren zijn geschikt om je huis liefdevol mee in te richten. Kijk wat bij je past en laat je goed adviseren.